MÖT DEN FÖRSTA GLOBALA GEMENSKAPEN FÖR DEN CIVILA KÄRNKRAFTSINDUSTRIN 26-28 JUNI 2018

Promosalons Sverige AB

SPARA DAGEN - WNE 2018

KÄRNKRAFTSINDUSTRINS AKTÖRER MÖTS I VILLEPINTE

World Nuclear Exhibition (WNE), det första globala evenemanget ägnat åt den civila kärnkraftsindustrins aktörer, välkomnar dig om 5 månader från den 26 till 28 juni 2018.

För att underlätta för besökarna, och i synnerhet de internationella, kommer WNE att äga rum på Paris Nord Villepinte, i hall 7, idealiskt beläget på 15 minuters avstånd från Roissy Charles de Gaulle flygplats och lättillgängligt från Paris med RER-tåget.

Den tredje upplagan fokuserar på en ny kärnkraftsera. Med en yta på 25 350 m² och en förväntad publik på mer än 20 000 besökare från hela världen fortsätter WNE att växa.

Förväntade siffror för 2018:

  • 4 000 organiserade affärsmöten
  • 800 utställare varav 37% internationella från 27 länder
  • 20 utställningstorg

Kärnkraftskvalitet, en ny era

WNE 2018 kommer att fira Det bästa inom kärnkraftsindustrin med de senaste stora framstegen inom branschen världen över: koppling till nätet av flera tredje generationens reaktorer, lansering av stora underhålls- och avvecklingsprojekt, ny teknik.

WNE kommer för första gången att ta upp 4 konkreta teman:

  • SMR, Små modulära reaktorer
  • Avancerade reaktorer, Gen IV och framåt
  • Digitalisering
  • Nedläggning och rivning

Dessa 4 teman kommer att behandlas på lunchdebatter (SMR och avancerade reaktorer, Gen IV & framåt) och guidade turer (digitalisering och nedläggning & rivning) som kommer att äga rum onsdagen den 27 och torsdag den 28 juni.

Förstärkt innovation

Start Up Planet kommer att framhäva de ”nystartade företagen” som återuppfinner branschen genom att förstärka dess kvalitet och konkurrenskraft och forma framtidens kärnkraft med sin innovationskapacitet, kreativa potential och dynamik.

Ännu mer lovande innehåll

Rundabordsdiskussioner, workshops med utställare, Start Up presentationer, lunchdebatter, nätverksseminarier och affärsmöten kommer att hållas under 3 dagar.

WNE Awards, innovation och framtidens teknik i centrum

Som en bekräftelse på förra upplagans framgång kommer WNE att hålla WNE Awards än en gång, en ceremoni för att belysa innovationer och talanger som visar det bästa inom kärnkraftsindustrin.

Fyra huvudområden kommer att främjas: innovation, kompetens- och kunskapshantering, operativ kvalitet och kärnsäkerhet.

Höjdpunkten för denna andra upplaga: FOKUS PÅ SME med skapandet av 3 kategorier ”innovation”, ”kompetens- och kunskapshantering” och ”operativ kvalitet” speciellt utformade för SME, med hänsyn till den industriella mångfalden och rikedomen som är väldigt kännetecknande för denna bransch.

Business first!

Som ledande affärsmässa har WNE genom åren stärkt sin ställning som mötesplats för affärsaktörer inom den globala kärnkraftsbranschen. År 2016 fanns det mer än 3200 riktade möten på programmet, vilket gjorde det möjligt för aktörer i denna högvärdesindustri att utbyta idéer, bilda partnerskap, hitta nya leverantörer och utveckla sin exportverksamhet.

På grund av denna framgång hoppas WNE 2018 på 4000 möten och kommer att erbjuda en uppskalad och allt effektivare tjänst för nätverkssamarbete för att underlätta utbyte av erfarenheter och bästa praxis mellan branschens leverantörer och viktiga beslutsfattare från hela världen.

Samlingspunkt för branschens aktörer

Mer än bara en mässa är WNE en samlingspunkt för en gemenskap av experter och lockar välkända evenemang som hålls parallellt med bland annat SFEN, som organiserar INDEX, en internationell konferens om den digitala erfarenheten inom kärnkraftsbranschen.

För mer information, gå in på www.world-nuclear-exhibition.com eller kontakta mässans representant i Sverige : Promosalons Sverige AB : cfrachon@promosalons.com


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk